RESERVEDELER TILBEHØR Hallstrom Bikes SYKLER OM OSS

Produkter > Bremser > Shimano > AN‑ATO‑C050

Bremsevæske - Shimano mineralolje, 50 mL, med slange

Passer til Hallstrom Coffee og andre sykler med Shimano hydrauliske skivebremser. Passer ikke til Coffee Basic og andre sykler med hydrauliske bremser av annet fabrikat enn Shimano.

De fleste har ikke behov for selv å skifte eller etterfylle bremsevæske. Men hvis det ikke er helt fullt i reservoaret under dekselet på bremsehendelen, kan man etterfylle fra denne flaska. Hvis det er for lite bremsevæske, vil man merke at bremsene blir svampete. Hvis det er nok bremsevæske, men ikke helt fullt i reservoaret, vil det lett kunne stige luft opp i bremseslangen hvis sykkelen settes opp ned under vedlikehold eller transport. Luften vil vanligvis selv stige opp i reservoaret igjen etter litt sykling og bremsing, spesielt på litt humpete underlag, men man kan unngå problemet ved å sørge for at reservoaret er helt fullt.

PRODUKTDETALJER

Vi anbefaler å skifte bremsevæske en gang i året som en del av årlig service, gjerne på høsten, men for de fleste er det nok greiest å la et verksted gjøre dette. Skifte er dog ikke absolutt påkrevet: noen av Shimanos servicefolk anbefaler det, men offisielt skriver Shimano kun at den må skiftes hvis den er synlig misfarget.

Det er mindre behov for å skifte bremsevæske på sykler enn på biler, fordi Shimano bremsevæske er basert på mineralolje (som ikke trekker til seg vann) i stedet for D.O.T. glykolbasert bremsevæske. Det er normalt heller ikke nødvendig å etterfylle.

Men hvis det over tid skulle komme fukt forbi pakninger og inn i bremsevæsken, vil vannet samle seg nederst, i kaliperen, noe som kan medføre korrosjon - og det kan fryse i kuldegrader, med bremsesvikt som resultat.

Frakobling, reparasjon eller bytte av bremsehendel, bremseslange eller bremsekaliper vil naturligvis medføre behov for å fylle på bremsevæske.

Shimano hydrauliske bremser bruker mineralsk hydraulikkolje i stedet for D.O.T. glykolbasert bremsevæske, som biler og enkelte andre fabrikater av sykkelbremser bruker. Man må ikke bruke glykolbasert bremsevæske, vanlig hydraulikkolje eller mineralsk bremsevæske fra andre fabrikater på Shimano-bremser. Man må heller ikke bruke Shimano bremsevæske på Coffee Basic eller andre sykler med andre fabrikater av bremser enn Shimano. De forskjellige bremseprodusentene avpasser pakningsmaterialer og bremsevæske, og bruk av feil bremseveske vil meget sannsynlig medføre at stempelpakningene feiler.

kr 140,00     Kasse     Tilbake

HALLSTROM BIKES
Leirvikveien 10 C
4513 Mandal
☎ 959 72 570


Bruksanvisninger og hjelp
support@hallstrom.no

HALLSTROM BIKES