OM OSS SYKLER Hallstrom Bikes KJØP KONTAKT

KUNDESIDER COFFEE BASIC Vedlikehold Dekk Sittestilling Gir Bremser Lys Styre Garanti Verksteder
Dekk

Pumpe opp dekk

Du bør etterfylle luft i dekkene annenhver uke!
Dette er svært viktig for at sykkelen skal trille lett, og for levetiden på dekkene.

Det er normalt at dekktrykket synker gradvis over tid (omtrent 0,5 bar i uka ifølge våre målinger på Coffee Basic), selv om man ikke har punktert eller har lekkasje i ventilen. Dette skyldes at luftmolekylene (hovedsakelig nitrogen og oksygen) langsomt diffunderer gjennom gummien. Dette skjer noe raskere på sykkel enn på bil fordi sykler har høyere dekktrykk, tynnere dekkprofil og tynnere gummi.

Ventil

Hallstrom Coffee Basic har «bilventil» (stor ventil) som kan pumpes opp med sykkelpumpe eller med bilpumpe, for eksempel på bensinstasjon. De fleste sykkelpumper (inkludert de vi selger) passer bilventil direkte eller ved å skru ut og snu et par dingser i munnstykket; dette er alltid forklart på emballasjen til pumpa.

DEKKTRYKK

Riktig dekktrykk står alltid preget i siden av dekket, men vi gjengir det også her:
Kenda Eurotour (standarddekket): 2.5–5.5 bar (45–80 psi)
Schwalbe Citizen (alternativt dekk): 2.5–4.5 bar (45–65 psi)
Schwalbe Marathon Racer (alternativt dekk): 4.5–6.5 bar (65–95 psi)
Schwalbe Marathon Winter (piggdekk): 2–5 bar (30–70 psi)

På sommerdekk anbefaler vi å alltid pumpe opp til høyeste tillatte trykk. Da triller sykkelen lettest, og dessuten synker jo trykket alltid gradvis inntil neste gang du pumper.

På piggdekk anbefaler vi til vanlig 5 bar. Da har man godt grep på glatt vei og lavest rullemotstand. Hvis veien er sporete / ujevn, anbefaler vi 3 bar. Det gir mer kontakt mellom pigger og underlag og større kontaktflate mellom gummi og underlag, og det gjør at dekkene lettere ruller over ujevnheter i stedet for å gli til siden.

Dekk må ikke sykles på med lavere enn tillatt trykk. Da bøyes gummien for mye hver gang hjulet går rundt, slik at den over tid sprekker opp. I tillegg blir rullemotstanden høy, og man kan lett punktere hvis man treffer en kant eller hull i veien.

Man vil vanligvis bomme ganske mye på riktig trykk hvis man bare klemmer med tommelen for å føle hvor hardt dekket er. Vi anbefaler å bruke pumpe med manometer (trykkmåler) eller separat trykkmåler. Dessverre er det få sykkelpumper som har manometer, men vi har pumpe med manometer i nettbutikken vår.

Hallstrom Bikes AS
Grim Torv 3
4616 Kristiansand
tel  959 72 570

Lagerutsalg
Webmaster
Foretaksregisteret:
911 798 905 MVA

HALLSTROM BIKES